regenboog
WELKOM IN DE LEBUINUSKERK
Kerstnacht 2023
ZING, VECHT, HUIL, BID, LACH, WERK en BEWONDER
concerten_slide
CONCERTEN IN DE LEBUINUSKERK
421A1753
HUUR DE LEBUINUSKERK
Kinderkerst 2023
DE LEBUINUS IS ER VOOR JONG EN OUD
Vorige
Vorige
Volgende
Volgende

Lebuinuscafé Overhoop met Andrea Walraven, Eetcafé de 7e Hemel

30 september 2022 - 20:00

Op vrijdagavond 30 september is eetcafé de 7e Hemel in Deventer het toneel van Lebuïnuscafé Overhoop.

De eerste gast in het Lebuinuscafé nieuwe stijl is ‘hoopverlener’ Andrea Walraven, momenteel woonachtig in Duitsland. Een bijzondere en veelzijdige vrouw. Na haar opleiding aan het conservatorium, verdiepte ze zich via de psychiatrie in Amerika in toegepaste psychotraumatologie. En later voegde ze daar nog de studie filosofie en theologie aan toe!

Als traumadeskundige is zij betrokken bij de nazorg na suïcide, aanslagen en andere rampen. Ze adviseert onder andere medewerkers van het Rode Kruis, die werkzaam in vluchtelingenkampen zijn. We willen van haar weten: wat zeg je in zulke situaties, als niemand er de woorden voor lijkt te vinden? Wat houdt mensen op de been? En hoe krabbel je weer op? Na een openbaar interview is er ruimte voor een groepsgesprek aan de bar.

Het is de eerste van een serie avonden over het thema hoop. ‘Het concept is simpel’, vertelt NRC-journalist Karel Smouter, die betrokken is bij de organisatie. ‘Wij regelen een kroeg en zorgen voor een gast waar je wel eens een avond mee zou willen doorbrengen. Bezoekers ontmoeten elkaar, maar ook iemand die je normaal gesproken niet zo snel zult treffen.’

Voor het jaarthema ‘Overhoop’ werd gekozen, aangezien het in deze tijden van meerdere crises soms niet eenvoudig is het licht te blijven zien. ‘We drinken en spreken elkaar als het ware moed in’, besluit Smouter.

De avond begint vrijdag 30 september om 20 uur. Consumpties tijdens de avond zijn voor eigen rekening. Voor het programma betalen bezoekers een vrijwillige bijdrage.