GEEF VANDAAG,
VOOR DE KERK VAN MORGEN

Kerstmarkt

Helaas kon de kerstmarkt in de Lebuinuskerk in 2021 niet doorgaan vanwege het stijgend aantal coronabesmettingen. We hopen in 2022 wel weer een kerstmarkt te kunnen houden. Deze staat onder voorbehoud gepland voor 8 t/m 11 december 2022.

Wie staan er op de kerstmarkt?

De kerstmarkt biedt plaats aan gemiddeld 75 stands, met een gevarieerd aanbod aan vooral handgemaakte en kunstzinnige producten. Denk daarbij aan bijzondere woningdecoraties, sieraden, shawls en kaarsen. Daarnaast zijn ook diverse culinaire streekproducten en delicatessen te krijgen. De van zichzelf al karaktervolle Lebuinuskerk wordt daarbij feeëriek verlicht. Er is een prachtige grote kerstboom en een afwisselend muzikaal programma ter omlijsting. Kortom: kerstsfeer in optima forma. De kerstmarkt trekt jaarlijks dan ook enkele duizenden bezoekers.

Speciaal voor de kinderen

Ook proberen we jaarlijks allerlei leuke dingen te organiseren voor de jonge bezoeker. Zo is er regelmatig een voorleesplek en kunnen zij deelnemen aan diverse workshops, waaronder marsepeinfiguren maken en kniepertjes bakken. Al deze activiteiten leveren een stempel op een strippenkaart op, die tegen een leuke attentie kan worden ingewisseld. Ook op het aanbod van de stands is gelet. Het kinderkoor De Torenvalkjes is te horen op vrijdagavond, alsmede drie groepen van dansschool Base4Dance.

En niet te vergeten: kinderen t/m 12 jaar hebben gratis entree!

Ingang van de kerstmarkt

De ingang is niet meer onder de toren, maar aan de Grote Kerkhof 42. Hiermee hopen wij Dickens-bezoekers van buiten Deventer beter te bereiken. Binnen verandert daardoor ook de routing enigszins, waarbij is getracht het aanbod enigszins te clusteren naar type product.