regenboog
WELKOM IN DE LEBUINUSKERK
Kerstnacht 2023
ZING, VECHT, HUIL, BID, LACH, WERK en BEWONDER
concerten_slide
CONCERTEN IN DE LEBUINUSKERK
421A1753
HUUR DE LEBUINUSKERK
Kinderkerst 2023
DE LEBUINUS IS ER VOOR JONG EN OUD
Vorige
Vorige
Volgende
Volgende

Stervensbegeleiding in een nieuwe tijd – Hans Stolp -UITVERKOCHT

21 november 2023 - 20:00

Stervensbegeleiding in een nieuwe tijd – Hans Stolp

 

Deze presentatie wordt georganiseerd door de Werkgroep Bezinning en Inspiratie Twello en gefaciliteerd door Stichting Erfgoed Lebuinuskerk.

De dood is niet alleen het einde van het lichaam, het is ook de geboorte van onze geest. Stervensbegeleiding moet dus ook geboortebegeleiding zijn. Hoe kun je stervenden begeleiden op hun soms zo moeizame weg naar de dood? Natuurlijk is het belangrijk om te weten door welke stadia stervenden heengaan. Maar van beslissende betekenis bij die begeleiding is vooral de eigen opvatting over de dood.

Wie gelooft dat de dood het einde van de mens is, zal bijvoorbeeld gemakkelijk euthanasie adviseren. Waarom zou een mens meer moeten lijden dan nodig is? Maar wie inziet dat de dood niet alleen het einde is van het fysieke lichaam, maar ook de geboorte van de geest, zal zich afvragen wat er aan geboortebegeleiding bij het sterfbed nodig is. En dan blijkt dat euthanasie soms een voortijdige geboorte van een nog niet volgroeide geest betekent.

Stervensbegeleiding die tegelijkertijd geboortebegeleiding wil zijn, ziet er dan ook heel anders uit dan meestal onder dat begrip verstaan wordt. Maar het belangrijkste bij stervensbegeleiding is dit: om zonder angst en in liefde de stervende te kunnen volgen op zijn weg.

Hans Stolp is pastor en auteur. Hij schrijft over esoterische thema’s. Zijn inspiratiebronnen zijn C.G.Jung, Johannes van Patmos en Rudolf Steiner. Hij was jarenlang ziekenhuispastor en begeleidde stervenden. Met name de begeleiding van zieke en stervende kinderen heeft een blijvende indruk op hem gemaakt.

Aanvang is om 20:00 uur.

Entree is € 10,- (inclusief een consumptie).

Er zijn nog slechts enkele kaarten te koop.

Bezoekers dienen uiterlijk om 19:45 uur in de kerk te zijn, daarna is een gereserveerde plaats niet meer gegarandeerd.