regenboog
WELKOM IN DE LEBUINUSKERK
Kerstnacht 2023
ZING, VECHT, HUIL, BID, LACH, WERK en BEWONDER
concerten_slide
CONCERTEN IN DE LEBUINUSKERK
421A1753
HUUR DE LEBUINUSKERK
Kinderkerst 2023
DE LEBUINUS IS ER VOOR JONG EN OUD
Vorige
Vorige
Volgende
Volgende

Nederlands Bach Consort – Allerzielen

29 oktober 2022 - 20:00

Allerzielen is een meer dan duizend jaar oude gedenkdag uit de westerse rooms-katholieke traditie die jaarlijks op 2 november “gevierd” wordt. Het is de dag waarop we onze dierbaren herdenken die gestorven zijn. Het artistieke team van Het Nederlands Bach Consort – Heleen Koele en Sytse Buwalda – heeft Allerzielen één van de pijlers in haar jaarlijkse programmering gemaakt.

Het hier en nu, waarin we dagelijks geconfronteerd worden met de verschrikkelijke beelden van oorlog, vluchtelingen en dood, laten ons niet onberoerd. Hoe kunnen we dit verwerken? Hoe kunnen we voorkomen dat de constante stroom aan verdriet ons verhard? Hoe kunnen we weer zacht maken wat hard is geworden?

Het Nederlands Bach Consort brengt met dit concert een afwisseling van het aardse lijden (de vijf stadia van rouw) en het geestelijke antwoord daarop (de requiemmis)

Zang en dans

We horen de misdelen uit de door Victor Khioulaphides gecomponeerde nieuwe requiemmis, afgewisseld met door Rik Elings gearrangeerde liederen uit het “Schemellis Gesangbuch”. Aan dit zangboek verleenden diverse componisten hun medewerking, waaronder Johann Sebastian Bach. De teksten van deze liederen sluiten aan bij de verschillende stadia van rouw. Tot slot zocht het artistieke team contact met de Senegalese danser Alioune Diagne na het zien van zijn voorstelling “Dag Papa”. De emotionele manier waarop hij invulling geeft aan zijn gevoelens via moderne dans vonden ze heel mooi passen in het concept van de ideeën rondom dit project. Alioune zal dansen tijdens de misdelen.

Tickets

Kijk voor meer informatie en het bestellen van kaarten op de website van het Nederlands Bach Consort: https://www.hetnederlandsbachconsort.nl/allerzielen-2022/