regenboog
WELKOM IN DE LEBUINUSKERK
Kerstnacht 2023
ZING, VECHT, HUIL, BID, LACH, WERK en BEWONDER
concerten_slide
CONCERTEN IN DE LEBUINUSKERK
421A1753
HUUR DE LEBUINUSKERK
Kinderkerst 2023
DE LEBUINUS IS ER VOOR JONG EN OUD
Vorige
Vorige
Volgende
Volgende

Ontsteek een Groen Licht op 10 December
voor mensen op de vlucht aan de EU grens

De Raad van Kerken in Nederland maakt zich grote zorgen over de vluchtelingen die in het niemandsland tussen Wit-Rusland en Polen moeten bivakkeren. De Raad heeft groot respect voor de vrijwilligers en de lokale kerkgemeenschappen die zich aan beide zijden van de grens over hen ontfermen. Zij zijn een licht van hoop. Daarom steunt de Raad van Kerken op 10 december de actie #groenlicht.

In Polen hangen bewoners langs de grens een groen licht aan hun huis als teken dat migranten in nood daar terecht kunnen voor hulp.

De Vereniging van Asieladvocaten lanceert de actie #groenlicht voor mensen op de vlucht aan de grenzen van Europa. Mensen op de vlucht worden aan de Europese grens steeds vaker tegengehouden, mishandeld, opgejaagd, in gammele bootjes terug de zee op gestuurd of bewust met harde hand teruggeduwd uit grondgebied van de EU. Dit alles gebeurt om hen de mogelijkheid te ontnemen gebruik te maken van hun recht asiel aan te vragen in Europa. Ngo’s en individuen die deze mensen in nood te hulp schieten, worden in de EU steeds vaker strafrechtelijk vervolgd.

De VAJN roept, gesteund door vele andere organisaties, andere instanties en bewoners van Nederland op om op 10 december, internationale dag van de mensenrechten, hun woning of gebouw groen te laten kleuren of een groen lichtje voor het raam te zetten.

Mensen op de vlucht laat je niet in het donker maar bied je een groen licht!

Reacties zijn gesloten.