regenboog
WELKOM IN DE LEBUINUSKERK
Kerstnacht 2023
ZING, VECHT, HUIL, BID, LACH, WERK en BEWONDER
concerten_slide
CONCERTEN IN DE LEBUINUSKERK
421A1753
HUUR DE LEBUINUSKERK
Kinderkerst 2023
DE LEBUINUS IS ER VOOR JONG EN OUD
Vorige
Vorige
Volgende
Volgende

Op zaterdag 30 oktober a.s. vindt in de Lutherse Kerk in Den Haag (Lutherse Burgwal 7-9) een ‘Jubileumdag’ plaats ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Stichting Lutherse Werkgroep voor Kerkmuziek. Op deze dag is er een openbare koorrepetitie, symposium, concert door het Luthers Projectkoor, vesper en een receptie.
De jaarlijkse Kerkkorendag voor de lutherse cantorijen is ter gelegenheid van het jubileum openbaar voor iedereen die zin heeft om mee te zingen. Muzikale leiding berust bij Els Hermanides en Hans Jansen. Aanmelding kan voor 1 oktober op https://luthersewerkgroepkerkmuziek.nl/ (via Contact) of via ineke3110@gmail.com
In het symposium zal Gert Scholten een lezing houden waarbij muziekvoorbeelden tot klinken worden gebracht door deelnemers van de Lutherse Werkweek voor Kerkmuziek. Het Luthers Projectkoor bestond vorig jaar 25 jaar en combineert haar uitgesteld jubileum op deze dag met dat van de Werkgroep. Dit koor o.l.v. Hans Jansen is ontstaan uit de jaarlijks door de Werkgroep georganiseerde Jeugdmuziekdagen en Jongerenmuziekdagen.

In de afsluitende Vesper komt de muziek tot klinken die ‘s ochtends is ingestudeerd. Het programma voor deze dag ziet er als volgt uit:
11.00 – 12.30 uur Openbare Kerkkorendag
12.30 – 13.30 uur Lunch
13.30 – 15.00 uur Symposium
15.30 – 16.30 uur Concert Luthers Projectkoor
16.30 – 17.15 uur Vesper
17.15 – 18.30 uur Receptie

Alle onderdelen van deze ‘Jubileumdag’ zijn gratis toegankelijk. Meer informatie: https://luthersewerkgroepkerkmuziek.nl/

Reacties zijn gesloten.