GEEF VANDAAG,
VOOR DE KERK VAN MORGEN

Voorstelling ‘De dag dat God 10 jaar werd’

10 maart 2019

Een klein koppie vol verhalen

Wat doe je met de verhalen van je jeugd? En wat doen die verhalen nu nog met jou? In zijn nieuwe voorstelling duikt Kees van der Zwaard in zijn protestantse wereld van vroeger. Toen hij 10 jaar was zat hij op de School met den Bijbel. Anne de Vries was zijn profeet. Kees verslond diens Groot Vertelboek voor de Bijbelse Geschiedenis en de oorlogsomnibus Reis door de nacht.

Zijn hoofd zit vol verhalen. En met bezorgdheid over de wereld. De wereld, die hij natuurlijk wil redden. Kees droomt van een wereld die klopt. En over zichzelf als held. Tot zijn vader zegt: dromen zijn niet rendabel.

Maar wat blijft er dan over? Wie of wat kun je dan nog geloven? Zoveel verhalen in dat kleine koppie. Hoe overleeft het kind tussen droom en realiteit? Hoe vind je als volwassene je droom terug?

In zijn voorstelling is veel ruimte voor de muziek en soundscapes van Hans Hasebos. Niet alleen het geloof is uit het gehoor, ook de verbeelding. Van der Zwaard laat veel aan het voorstellingsvermogen van de toeschouwer over. Hij vertelt over de Kees van 10 en creëert een verhalenlandschap in woord en geluid, geregisseerd door Cilia Hogerzeil. Droom en werkelijkheid lopen door elkaar heen. Iedereen die met verhalen opgroeide kan daar zijn of haar eigen plek in zoeken.

zondag 10 maart
Lebuinuskerk