GEEF VANDAAG,
VOOR DE KERK VAN MORGEN

Stadshartkerkenlezing over de Gedichten van Hadewijch

10 april 2019

“Oerewoet, het oerwoeden. De liefde als minne ‘woedt’ in elke mens als verlangen naar alle goeds”. Zo begint de inleiding bij de vertaling van de gedichten van Hadewijch vanuit 13e eeuws Nederlands naar hedendaagse taal door Agnes Hoffschulte, pastoraal theologe en parochiaan van de Lebuinusparochie. Hadewijch is met de heilige abt Bernardus en de mysticus Ruusbroec een van de voorlopers van onze Moderne Devotie. In haar gedichten gaat het telkens om Gods liefde. Het zijn gedichten over minne en beminnen. Maar ook over ogenblikken in ons geloofsleven waarop God ver weg lijkt te zijn. Voor Hadewijch is de natuur ook een beeld van ons innerlijk geestelijk leven, bijvoorbeeld alles is nog kaal en kil en toch: “het sap van de bomen is weer omhoog gaan stromen.” Agnes Hoffschulte werd gegrepen door het denken van deze 13e eeuwse vrouw. Zij neemt ons mee in haar spiritualiteit.

• Naam activiteit: Lezing
    Startdatum en tijd: 10 April 2019 20:00
    Einddatum en tijd: 10 April 2019 21:30
    Locatie: Magistraatskapel

Omschrijving: Ontvangst vanaf 19:30 met koffie en thee. Toegang is gratis.