“Side By Side” concert met orkest van de 18de eeuw en het koninklijk conservatorium

11 maart 2022 - 20.00

Side by Side, de jaarlijkse samenwerking tussen het Orkest van de Achttiende Eeuw en de studenten van de afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium, belooft opnieuw een muzikaal hoogtepunt te worden onder leiding van de Engelse dirigent Jonathan Cohen. Op het programma deze keer uitsluitend muziek van Beethoven. Een collectie Dansen voor orkest (nog samengesteld door Frans Brüggen), de imposante Achtste Symfonie en het Concert voor viool, cello, piano en orkest, met solistenrollen voor drie van de allerbeste studenten van het Koninklijk Conservatorium.

Een indrukwekkend programma door een indrukwekkende combinatie van de gevierde leden van het Orkest van de Achttiende Eeuw, schouder aan schouder met de allerbeste musici van het Koninklijk Conservatorium.

Jonathan Cohen is een veelzijdig en veelgevraagd dirigent. Hij is artistiek directeur van het Tetbury Festival, artistiek leider van het ensemble Arcangelo en van Les Violons du Roy, en vaste dirigent van Les Arts Florisants en het Saint Paul Chamber Orchestra. Dit seizoen maakt hij ook zijn opwachting bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Beethoven
 – Dansen voor orkest
Beethoven – Symfonie nr. 8
Beethoven – Concert voor viool, cello, piano en orkest

Jonathan Cohen, dirigent
Orkest van de Achttiende Eeuw
Musici Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium

De editie van dit jaar is mede mogelijk gemaakt door onze partners:
Keep an Eye Foundation
Adriana Jacoba Fonds
Van den Berch van Heemstede Stichting

Reserveer hier uw kaarten:

Vrienden van de Lebuinus krijgen korting op de standaard kaart. Hiervoor kiest u “standaard” en vult u vervolgens uw kortingscode in.

Standaard - € 27,50 CJP - € 7,50

Na het afrekenen ontvangt u een e-mail op het door u opgegeven e-mailadres (check ook uw spam-box). Neemt u deze e-mail alstublieft mee, deze geeft vlotte toegang tot het concert.