Politiek maakt het verschil, juist voor jongeren – Lebuinuscafé met Lucas Brinkhuis

27 maart 2022 - 16:00 uur

Lebuinuskerk te Deventer: Lebuinuscafé op 27 maart om 16:00 uur.

Zondag 27 maart is Lucas Brinkhuis onze gastspreker in het Lebuinuscafé. Lucas is 23 jaar en woont in Schalkhaar. Hij is sinds 2019 Statenlid voor GroenLinks in Overijssel en dit jaar is daar het fractievoorzitterschap bij gekomen. Lucas is een van de jongste fractievoorzitters in Nederland. Verder is hij hoofdredacteur van het magazine De Linker Wang dat voortkomt uit de werkgroep voor religie en politiek van GroenLinks.

Vanuit ons jaarthema “bruggen bouwen tussen de bubbels in onze samenleving” willen we met Lucas praten over de kloof tussen jongeren, de politiek en politieke partijen. Steeds minder mensen zijn lid van een partij, maar tegelijkertijd is er wel sprake van een stijgende belangstelling voor allerlei thema’s die te maken hebben met samenleven en democratie.

De kerk is geopend vanaf 15:30 uur. Het Lebuinuscafé is ook te volgen via deze website.