Geef VANDAAG,
voor de kerk van MORGEN

Open dag voor kijkers online vieringen

2 oktober 2021

Zaterdag 2 oktober is er in de Lebuinuskerk een open dag voor mensen uit stad en land die de vieringen in de Lebuinuskerk online volgen.

Wij zijn blij met deze kijkers en nodigen hen uit voor onze ‘kijkgangersdag’. De predikanten, onze cantor-organist en een groep gemeenteleden zullen aanwezig zijn. Zij komen graag met u in contact om te horen hoe u onze vieringen beleeft. Er zijn ook workshops, waarvan u er twee of drie kunt volgen.

Ook mensen die vaak langs de Lebuinuskerk lopen en willen weten wat er binnen zoal gevierd wordt, zijn deze dag van harte welkom.

• 10:30 – 11:00 uur: inloop en koffie
  • 11:00 – 12:30 uur: diverse workshops van telkens een half uur
    • Rondleiding door de kerk
    • Mensenbibliotheek: in gesprek met gemeenteleden
    • Liturgie in de Lebuinuskerk
    • Zangworkshop met cantor-organist Kirstin Gramlich
    • Rondleiding in het orgel
  • 12:30 – 13:15 uur: lunch
  • 13:15 – 13:30 uur: middaggebed

Voor kinderen is er een apart programma

Aanmelden voor de kijkgangersdag kan tot 26 september bij het kerkelijk bureau: kerk.bureau@lebuinuskerk.nl, tel. +31570645962. De kosten voor deelname aan het programma bedragen 5 euro.

Omdat Deventer nog veel meer te bieden heeft, adviseren wij u ’s middags een expositie in het Penninckshuis te bezoeken over de zeven werken van barmhartigheid. Ook het museum Geert Groote Huis is een aanrader.

De toren van de Lebuinuskerk kan deze dag ook beklommen worden tussen 13:00 en 16:00 uur. Volwassenen betalen daarvoor 3 euro en kinderen t/m 12 jaar 1 euro.