regenboog
WELKOM IN DE LEBUINUSKERK
kerkbalans2021 (2)
GEEF VANDAAG,
VOOR DE KERK VAN MORGEN
Kerkdienst
ER WORDT GEKERKT IN DE LEBUINUSKERK
concerten_slide
CONCERTEN IN DE LEBUINUSKERK
421A1753
HUUR DE LEBUINUSKERK
Vorige
Vorige
Volgende
Volgende

Mille affetti – Concerto d’Amsterdam

11 mei 2019

Concerto d`Amsterdam speelt “Mille affetti”. Solist mezzosopraan Luciana Mancini.

Concerto d’Amsterdam is sinds vele jaren actief op de Nederlandse en buitenlandse podia, zowel in eigen programma’s als in samenwerking met andere disciplines. Het orkest bestaat uit een groep gedreven musici die zich hebben gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk. De focus ligt op de zeventiende en achttiende eeuw en de musici spelen op instrumenten uit die tijd of kopieën daarvan. Naast het standaardrepertoire werkt Concerto d’Amsterdam ook regelmatig mee aan operaproducties op bijzondere locaties, zoals de uitvoering van Orfeo ed Euridice op de vijver van Paleis Soestdijk.

Concerto d’Amsterdam zoekt altijd naar het verhaal achter de muziek, hetgeen zich uit in het gebruik van theatrale elementen, variërend van gesproken woord tot muziektheater. Het orkest werkte samen met solisten en dirigenten als Richard Egarr, Elizabeth Wallfisch, Emma Kirkby, Michael Chance, Claron McFadden, Lynne Dawson, Johannette Zomer, Nico van der Meel, Alfredo Bernardini, Lucy van Dael en vele anderen.

Afhankelijk van het programma wisselt het orkest van samenstelling: van een kleine strijkersbezetting tot aan een klassiek orkest, aangevuld met blaasinstrumenten en slagwerk. Concertmeester is de Italiaan Stefano Rossi. Deze virtuoze barokviolist opereert als primus inter pares. Hij voert het orkest aan en geeft leiding met zijn meeslepende en communicatieve vioolspel, maar tegelijkertijd is hij net als alle andere musici onderdeel van het collectief.

De Chileens-Zweedse mezzosopraan Luciana Mancini behaalde haar master degree aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij studeerde bij Rita Dams, Jill Feldman, Michael Chance, Peter Kooij en Diane Forlano.
Zij is een veelgevraagd solist en treedt op in alle delen van de wereld, in opera’s, oratoria en recitals. Luciana Mancini en Concerto d’Amsterdam werkten al vele keren samen in de Matthäus Passion. Nu brengen zij een programma dat beiden op het lijf geschreven is: Italiaanse Barok.

Het concert

  • Naam activiteit: Concerto d'Amsterdam
    Startdatum en tijd: 11 May 2019 15:00
    Einddatum en tijd: 11 May 2019 16:00
    Locatie: