Manna from Heaven – koninklijk conservatorium samen met Juilliard school uit New York

23 april 2022 - 20:00

Gezamenlijk project Juilliard 415 en Royal Early Music van het Koningklijk Conservatorium Den Haag

Na een succesvolle eerdere samenwerking rond J.S. Bach’s Hohe Messe zal in 2022 voor de tweede keer een omvangrijke uitwisseling plaatsvinden tussen musici van de prestigieuze Juilliard School of Music New York en de afdelingen Oude Muziek en Zang van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. De Haagse en New Yorkse studenten kijken uit naar deze samenwerking.

C.Ph.E. Bach is de beroemdste zoon van J.S. Bach en een van de belangrijkste componisten uit de periode tussen de barok en het classicisme. Zijn stijl wordt gekenmerkt door emotionele expressie en een sterk gevoel van urgentie. De keuze voor Die Israeliten in der Wüste, het verhaal van het op de vlucht geslagen volk van Israël blijkt tragisch actueel.

Het geheel staat onder leiding van Paul Agnew, een gevierd zanger en dirigent, o.a. bekend van Les Arts Florrissants.

Carl Philipp Emanuel Bach
Die Israeliten in der Wüste, wq238, deel 1
Symfonie in e, wq178
Die Israeliten in der Wüste, wq238, deel 2

Reserveer hier uw kaarten

Standaard - € 15,00 CJP - € 7,50

Na het afrekenen ontvangt u een e-mail op het door u opgegeven e-mailadres (check ook uw spam-box). Neemt u deze e-mail alstublieft mee, deze geeft vlotte toegang tot het concert.