Lebuinuslezing door Paul van Tongeren

21 april 2022 - 20:00

De teloorgang van burgerschap?

Donderdag 21 april zal Paul van Tongeren de jaarlijkse Lebuinuslezing houden.

Paul van Tongeren is de huidige Denker des Vaderlands, een functie die om de twee jaar door een spraakmakende filosoof of ethicus wordt ingevuld. Hij maakt deel uit van het Filosofisch Elftal in dagblad Trouw.

Van Tongeren is in 1950 geboren in Deventer en heeft nog steeds een warme band met onze stad. Mede om die reden komt hij graag de Lebuinuslezing verzorgen.

De Stichting Vrienden van de Lebuinus is blij dat zij na enkele jaren van (corona)stilstand de organisatie van de jaarlijkse Lebuinuslezing weer kan oppakken. Het belooft dit jaar weer een interessante lezing te worden.

De lezing wordt muzikaal omlijst door het Deventer Kamer Orkest o.l.v. Peter Bogaert.

Er is gelegenheid tot vragen stellen en na de lezing is er een nazit. Bovendien is een stand van boekhandel Praamstra aanwezig waar Paul van Tongeren zijn boeken zal signeren.

21 april in de Lebuinuskerk, 20:00 uur.

Vanaf 19:30 uur ontvangst met koffie en thee.

Entreeprijs 10 euro / 8 euro voor Vrienden.

De kaarten zijn verkrijgbaar in de kerk en via de website www.lebuinuskerk.nl .

Paul van Tongeren
Paul van Tongeren, Denker des Vaderlands Foto: Merlijn Doomernik Alle rechten voorbehouden / All rights reserved
Reserveer hier uw kaarten!