regenboog
WELKOM IN DE LEBUINUSKERK
kerkbalans2021 (2)
GEEF VANDAAG,
VOOR DE KERK VAN MORGEN
Kerkdienst
ER WORDT GEKERKT IN DE LEBUINUSKERK
concerten_slide
CONCERTEN IN DE LEBUINUSKERK
421A1753
HUUR DE LEBUINUSKERK
Vorige
Vorige
Volgende
Volgende

Lebuinuslezing 2020 Daan Roovers, denker des vaderlands – AFGELAST

2 april 2020

AFGELAST

De Lebuinuslezing van Daan Roovers op 2 april niet door vanwege de Corona-crisis.

We proberen samen met Daan Roovers een nieuwe datum te zoeken. Mocht u al kaartjes besteld en betaald hebben, wilt u dan s.v.p. een mail sturen naar onze penningmeester, Barend Hess? Zijn mailadres is: bphess@ziggo.nl

We zijn nog aan het regelen hoe we het makkelijkst uw bedrag weer op uw rekening krijgen.

Excuses voor het ongemak.

Daan Roovers, Denker des Vaderlands, spreekt de Lebuinuslezing uit in de maand van de filosofie. De titel is ‘Pleidooi voor de gematigde mening’.

De lezing past in het overkoepelend thema van de Lebuinuslezingen: ‘Samen leven in tijden van controversen’. Volgens Roovers wordt het tijd om iets aan de polarisatie in de samenleving te doen:

We lijden aan opiniedruk: binnen elk debat moet je kleur bekennen en partij kiezen. Een middenstem lijkt bijna niet mogelijk, maar is wel nodig om een brug te slaan.

Meer info over deze lezing vind in de flyer. Deze is HIER te downloaden

Vanaf 29 maart 2019 vervult Daan Roovers twee jaar lang de eretitel Denker des Vaderlands. Zij wil zich in die twee jaar inzetten voor ‘publiek denken’: hoe kunnen wij gezamenlijk verder komen? Na haar studies filosofie en geneeskunde heeft zij zich vrijwel volledig gewijd aan de ontwikkeling van de publieksfilosofie. Daan Roovers wil de actualiteit verdiepen met filosofische perspectieven en filosofische inzichten toegankelijk maken voor een breed publiek. Zie voor meer informatie www.daanroovers.nl