GEEF VANDAAG,

Lebuinuscafé met studentenpredikant en kunstenaar Arent Weevers

31 oktober 2021

Boekpresentatie en interview met Arent Weevers

Zondagmiddag 31 oktober om 16:00 uur is onze studentenpredikant en kunstenaar Arent Weevers te gast in het Lebuinuscafé. De kerk is geopend vanaf 15:30 uur.

Tijdens het interview met Weevers willen we aandacht besteden aan de totstandkoming van zijn nieuwe boek Mijmeringen. Over kunst, lichaam en religie en aan zijn werkzaamheden als theoloog en studentenpredikant op Saxion Hogeschool Deventer. Zijn mentor van het eerste uur – emeritus predikant Frans Wiersma – zal het eerste exemplaar van zijn boek in ontvangst nemen.

Voor Weevers hebben zijn werkzaamheden alles te maken met zijn verwondering over de paradox tussen kwetsbaarheid en levenskracht. Dat sijpelt door in zijn pastorale werk en in zijn kunstwerken waarvan er vele in de Lebuinuskerk te zien zijn geweest.

Zijn ontmoetingen met studenten die zoeken naar bezieling gaan hem aan het hart, met name die met studenten die door rouw en verdriet zijn vastgelopen. Kan zijn beeldend talent daar ook behulpzaam bij zijn? Anderzijds, wordt zijn kunst beïnvloed door zijn werkzaamheden als studentenpredikant? We horen het graag van hem.

We sluiten deze feestelijke bijeenkomst af met een drankje en een gezellig samen zijn. We hanteren bij deze bijeenkomst de CoronaCheck-app.