GEEF VANDAAG,
VOOR DE KERK VAN MORGEN

Klimaatforum 2021

28 augustus 2021

Kom tijdens Klimaatforum 2021 je duurzame hart blijmaken met oplossingen, je wijze hoofd vullen met kennis en ontmoet betrokken duurzame zielsverwanten uit alle wijken en buitengebieden van Deventer. Samen denken we over duurzaamheid, over wat er speelt in jouw wijk. We laten ons tijdens het Klimaatforum motiveren door actieve wijkbewoners, maar ook door inspirerende lezingen. Nadat het Klimaatforum in 2020 tot twee keer toe afgeblazen moest worden, is het Duurzaamheidscentrum Deventer heel blij dat het Klimaatforum nu zaterdag 28 augustus 2021 gaat plaatsvinden.

Programma

Op 28 augustus kun je van 14:00 uur tot 17:00 uur live meedoen in de Lebuinuskerk of kun je via de livestream online meekijken. In verband met de coronamaatregelen is het aantal mensen dat in de kerk aanwezig kan zijn beperkt. Deelnemers kunnen vragen stellen, inspiratie opdoen en mogelijke contacten leggen met duurzame geestverwanten in de eigen straat of wijk.

Het Klimaatforum 2021 bestaat uit drie programmaonderdelen:

1. Drawdown – 14:00 uur tot 15:00 uur.
Drawdown is het meest omvattende plan om klimaatontwrichting tegen te gaan. Het biedt een enorm scala aan oplossingen. Tevens is drawdown een positieve manier van kijken waarvan je energie, zin en goesting krijgt om aan de gang te gaan. Juist omdat het zich richt op oplossingen, op hoe het wél kan, op wat we wél willen.

2. Eerste hulp bij klimaatverandering – 15:00 uur tot 16:00 uur.
Het programma vervolgt met een inspirerende lezing door Anabella Meijer, schrijfster van Eerste Hulp Bij Klimaatverandering, het enige boek over klimaatverandering waar je vrolijk van wordt.

3. Deventer Duurzame Tafel – 16:00 uur tot 17:00 uur.
Er zijn in Deventer veel duurzame initiatieven van bewoners. Luister en praat mee met deze actieve bewoners, die laten zien wat je samen voor elkaar kunt krijgen.

Meld je aan!

Wil je actief worden in jouw wijk en samen met anderen aan de slag rond duurzame thema’s? Kom dan naar het Klimaatforum! Een beperkt aantal personen mag fysiek verwelkomd worden bij het Klimaatforum in de Lebuinuskerk. Wanneer deze tickets niet meer beschikbaar zijn, kun je ook online deelnemen. Bij regen misschien comfortabel thuis en bij mooi misschien lekker buiten in de zon. Meld je aan om fysiek of online aanwezig te zijn bij het Klimaatforum 2021 via www.dcdeventer.nl/klimaatforum-aanmelden/.