GEEF VANDAAG,
VOOR DE KERK VAN MORGEN

Guildford Cathedral Choir

3 april 2019

Vorig jaar heeft het Engelse jongenskoor van de kathedraal van Southwell in de Lebuinuskerk gezongen. Dit jaar hebben we weer een koor uit Engeland bereid gevonden een concert te geven. Ditmaal het voltallige koor van Guildford Cathedral, zo’n 30 kinderen en 10 volwassenen. Zij zullen gedirigeerd worden door hun dirigent Katherine Dienes, de eerste vrouwelijke Master of Music van een Engelse kathedraal.

Guildford is een grote stad in de buurt van London en in deze stad staat de laatst gebouwde kathedraal van Engeland. De kathedraal van Guildford wordt wel de kerk van het volk genoemd (People’s Cathedral), omdat 200000 mensen in de omgeving van de kathedraal bakstenen hebben gekocht om het gebouw te kunnen bouwen. De kathedraal is nog steeds een kerk in de stad, waar veel mensen vanuit de stad naartoe gaan. Een plaats van dagelijkse verering, een ruimte voor stilte en gebed, een bedevaartsoord en een locatie voor concerten, kunst en educatie. In deze kathedraal zingt Guildford Cathedral Choir elke dag minstens een kerkdienst.

Guildford Cathedral Choir zal tijdens hun concert muziek uit de engelse koortraditie zingen met een accent op muziek uit de stille week. Onder andere het prachtige en spectaculaire “Lo, the full, final sacrifice” gecomponeerd door Gerald Finzi zal ten gehore gebracht worden. Dit stuk muziek is geschreven als een herinnering en feest aan het Heilig Avondmaal en wordt vaak in de stille week gezongen.

• Naam activiteit: Guildford Cathedral Choir
    Startdatum en tijd: 3 April 2019 20:00
    Einddatum en tijd: 3 April 2019 21:30
    Locatie: Lebuinuskerk

Omschrijving: Kerk open om 19:30 uur Toegang € 12,50 per persoon

Koop hier alvast uw kaarten en voorkom wachten in de rij aan de kassa!

Toegangskaarten