DE LEBUINUSKERK IS VAN ONS ALLEMAAL

19:00 uur: Concert door Marike Tuin, cello/viola da gamba – ONLINE

12 juni 2020

De Stichting Lebuinusconcerten organiseert tijdens de Covid 19 pandemie iedere vrijdagavond om 19:00 uur lezingen en concerten die live worden uitgezonden. Kirstin Gramlich, cantor-organist van de Lebuinuskerk: “De afgelopen concerten waren erg succesvol. We krijgen veel enthousiaste reacties van luisteraars, dat stimuleert ons om deze concertreeks een vervolg te geven.”

De Stichting grijpt de concerten ook aan om lokale musici financieel te ondersteunen. Luisteraars kunnen een gift overmaken op het rekeningnummer NL97 RABO 0377 7037 96 t.a.v. Stichting Lebuinusconcerten onder vermelding van ondersteuning lokale musici. Kirstin: “Veel musici hebben geen inkomsten meer, wij willen vanuit de Stichting graag een bijdrage leveren om deze vakgenoten te ondersteunen.”

Op 12 juni speelt Marike Tuin voor ons. Marike begon haar gambastudie in Ierland, waar ze les kreeg van Sarah Cunningham.
Ze vervolgde haar studie bij Philippe Pierlot en Anneke Pols aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarnaast studeerde Marike barokcello aan het conservatorium van Amsterdam en studeerde ze aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht, waar ze haar scriptie schreef over de levensbeschouwelijke interpretaties van Mozarts opera ‘Die Zauberflöte’.

Marike nam deel aan orkestprojecten onder leiding van o.a. Gustav Leonhardt, Jos van Immerseel en Philippe Herreweghe en volgde masterclasses barokcello en viola da gamba bij o.a. Wieland Kuijken, Jordi Savall, Roel Dieltiens en Paolo Pandolfo.

Marike speelt regelmatig in kamermuziekgroepen en (barok)orkesten, zoals het cello- en gambakwartet Gut Feelings, het Melpomene ensemble, het Margaretha Consort, La Barca Leyden en het Frankfurter Barockorchester.
In het passieseizoen is Marike veelvuldig te horen als gambasoliste; zo speelde ze verschillende malen in het Concertgebouw in Amsterdam (o.a. met Combattimento Consort Amsterdam) en in de geënsceneerde Johannes Passion met de Nationale Reisopera.

Zie onze website voor het volledige programma.

Alle concerten duren van 19:00 – 19:30 uur en zijn live te volgen en terug te luisteren op onze website. Mochten de huidige corona-maatregelen langer duren, volgen er meer concerten. Die informatie is dan te vinden op www.lebuinuskerk.nl en op de Facebookpagina van de Lebuinuskerk.

Organisator: Stichting Lebuinusconcerten