GEEF VANDAAG,
VOOR DE KERK VAN MORGEN

19:00 uur: Concert door Jan Kleinbussink, orgel – ONLINE

19 juni 2020

De Stichting Lebuinusconcerten organiseert tijdens de Covid 19 pandemie iedere vrijdagavond om 19:00 uur lezingen en concerten die live worden uitgezonden. Kirstin Gramlich, cantor-organist van de Lebuinuskerk: “De afgelopen concerten waren erg succesvol. We krijgen veel enthousiaste reacties van luisteraars, dat stimuleert ons om deze concertreeks een vervolg te geven.”

Op 19 juni speelt Jan Kleinbussink voor ons. Jan, emeritus cantor-organist van de Grote of Lebuinuskerk te Deventer, studeerde orgel, piano, klavecimbel muziektheorie en koor- en orkestdirectie. In 1976 behaalde hij de ‘Prix d‘excellence’ cum laude voor orgel, met onderscheiding voor solospel en improvisatie. Daarna vervolgde hij zijn orgelstudie in Wenen bij Prof. Anton Heiller en studeerde hij klavecimbel bij Ton Koopman te Amsterdam. Hij werkte als hoofd Afdelingen Oude Muziek en Orgel en Kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, daarna als hoofd masterstudies en ‘artistic research’. Momenteel is hij verbonden aan de Academie der Kunsten/Universiteit Leiden voor het begeleiden van promovendi in het DocARTES-traject (doctoraal promotie in de Kunsten), naast het voortzetten van zijn werkzaamheden als musicus -organist, klavecinist en dirigent Oude Muziekproducties.Zie onze website voor het volledige programma.

Stichting Lebuinusconcerten grijpt de concerten ook aan om lokale musici financieel te ondersteunen. Luisteraars kunnen een gift overmaken via het donatieformulier hiernaast of rechtstreeks op rekeningnummer NL97 RABO 0377 7037 96 t.a.v. Stichting Lebuinusconcerten onder vermelding van ondersteuning lokale musici. Kirstin: “Veel musici hebben geen inkomsten meer, wij willen vanuit de Stichting graag een bijdrage leveren om deze vakgenoten te ondersteunen.”

Alle concerten duren van 19:00 – 19:30 uur en zijn live te volgen en terug te luisteren op onze website

Organisator: Stichting Lebuinusconcerten

Maak hier uw donatie over

Bedrag €*