DE LEBUINUSKERK IS VAN ONS ALLEMAAL

19:00 uur: Concert door Kirstin Gramlich, orgel – ONLINE

3 juli 2020

De Stichting Lebuinusconcerten organiseert tijdens de Covid 19 pandemie iedere vrijdagavond om 19:00 uur lezingen en concerten die live worden uitgezonden. Kirstin Gramlich, cantor-organist van de Lebuinuskerk: “De afgelopen concerten waren erg succesvol. We krijgen veel enthousiaste reacties van luisteraars, dat stimuleert ons om deze concertreeks een vervolg te geven.”

Op 3 juli speelt Kirstin Gramlich voor ons. Kirstin studeerde Kirchenmusik aan de Hochschule für Musik Keulen. In 2001 kwam zij naar Nederland voor een Masteropleiding Orgel aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Haar hoofdvakdocent was Jos van der Kooy. Deze studie ronde zij in 2004 met lof van de jury af. Sindsdien heeft zij een internationale concertpraktijk opgebouwd en concerteerde op diverse gerenommeerde orgels in Nederland en daarbuiten. Kirstin Gramlich werd in september 2013 benoemd als cantor-organist van de Grote of Lebuinuskerk in Deventer. Ze is de vaste bespeler van het monumentale in 2018 geheel gerestaureerde Holtgräveorgel en artistiek leider van de Lebuinuscantorij. Daarnaast is ze oprichter van het Uriëlconsort, een vocaal ensemble eveneens verbonden aan de Lebuinuskerk en de kindercantorij “De Torenvalkjes” aldaar.

Haar repertoire als organist en dirigent bestrijkt een aanzienlijke deel van de muziekgeschiedenis en rijkt van de zeventiende eeuw tot hedendaagse improvisatie-experimenten. De muziek van Joh. Seb. Bach, het orgeloeuvre van Max Reger en hedendaagse muziek nemen op dit moment een prominente plek in haar werkzaamheden en interesse in. Daarnaast zoekt Kirstin Gramlich steeds naar wegen om het orgel en de orgelmuziek op aantrekkelijke wijze over te brengen aan de volgende generatie. Sinds 2015 speelde ze meerder keren met veel succes de kindervoorstelling “De Tovenaarsleerling” samen met acteur Frank Groothof. In december 2019 gaat ze een samenwerking aan met wetenschapsjournalist op het gebied van de sterrenkunde Govert Schilling. Voor haar bijzondere bijdrage aan de ontwikkeling van de hedendaagse orgelmuziek werd ze genomineerd voor de Sweelinck/Muellerprijs 2009.

Ze is lid van de programmacommissie van twee concertstichtingen, de Zaterdagmiddagconcerten Deventer en de Lebuinusconcerten Deventer.

Stichting Lebuinusconcerten grijpt de concerten ook aan om lokale musici financieel te ondersteunen. Luisteraars kunnen een gift overmaken via het donatieformulier hiernaast of rechtstreeks op rekeningnummer NL97 RABO 0377 7037 96 t.a.v. Stichting Lebuinusconcerten onder vermelding van ondersteuning lokale musici. Kirstin: “Veel musici hebben geen inkomsten meer, wij willen vanuit de Stichting graag een bijdrage leveren om deze vakgenoten te ondersteunen.”

Alle concerten duren van 19:00 – 19:30 uur en zijn live te volgen en terug te luisteren op onze website

Organisator: Stichting Lebuinusconcerten

Maak hier uw donatie over

Bedrag €*