GEEF VANDAAG,
VOOR DE KERK VAN MORGEN

19:00 uur: Concert met Jasper Schweppe (bariton) & Riko Fukuda (piano)

28 augustus 2020

De Stichting Lebuinusconcerten organiseert tijdens de Covid-19 pandemie iedere vrijdagavond van 19:00 tot 19:30 uur lezingen en concerten. Vanaf juli zijn de concerten ook weer in de Lebuinuskerk coronaproof te bezoeken door maximaal 100 personen. De concerten worden tevens live uitgezonden via deze website.

Op 28 augustus treden Jasper Schweppe (bariton) en Riko Fukuda (piano) voor ons op.

Stichting Lebuinusconcerten grijpt de concerten ook aan om lokale musici financieel te ondersteunen. Bezoekers vragen wij om een vrije gift en online luisteraars kunnen een gift overmaken via het donatieformulier hiernaast of rechtstreeks op het rekeningnummer NL97 RABO 0377 7037 96 t.a.v. Stichting Lebuinusconcerten onder vermelding van ondersteuning lokale musici. Kirstin: “Veel musici hebben geen inkomsten meer, wij willen vanuit de Stichting graag een bijdrage leveren om deze vakgenoten te ondersteunen.”

Wij zien u graag online of in de Lebuinuskerk bij dit concert.

Organisator: Stichting Lebuinusconcerten

Jasper Schweppe

Jasper Schweppe begon zijn opleiding solozang aan het conservatorium van Zwolle. Zijn diploma Uitvoerend Musicus haalde hij aansluitend in 1998 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Van 1996 tot 2004 had Jasper een aanstelling bij het Groot Omroepkoor en sinds 2004 is Jasper kernlid bij het Nederlands Kamerkoor.

Jasper heeft altijd het ensemble zingen met solozingen gecombineerd. Zo wist hij zich te bekwamen in veel muziekstijlen. Van het 1000 jaar oude gregoriaans bij het ensemble Hartkeriana naar vroege renaissance polyfonie o.a. bij het Huelgas Ensemble en Egidius Kwartet. Jasper zingt heel graag muziek uit de barok en de vroege barok. Natuurlijk komt J.S. Bach ieder seizoen veelvuldig voorbij, maar vooral componisten als Constantijn Huygens en Claudio Monteverdi hebben zijn voorliefde. De CD Proba Me Deus is daar het bewijs van.

Jasper werkte mee aan verschillende operaproducties. Bij het Orkest van de 18e Eeuw o.l.v. Frans Brüggen werkte hij mee aan de succesvolle internationale productie Les Indes Galantes van Rameau en bij Camerata Trajectina werkte hij mee aan o.a. De Zeven Zonden van Jeronimus Bosch, een succesvolle samenwerking met Gerrit Komrij.

Jasper werkte met dirigenten als Ton Koopman, Jan Willem de Vriend, Peter Dijkstra, Risto Joost, Richard Egar en Jos van Veldhoven. Jasper heeft een speciale voorliefde heeft voor het zingen van liedrepertoire. In Parijs in 1999 won hij de eerste prijs bij het concours Musicora. Hij zong daar Poulenc en Ravel. Sindsdien heeft hij veel recitals gezongen in binnen- en buitenland. Zijn CD La Bonne Chanson met liederen van Fauré op tekst van Verlaine, en zijn CDs met de Winterreise van Schubert en liederen van Francis Poulenc op teksten van Paul Éluard zijn in de pers zeer goed ontvangen. In 2019 is Jasper gestart met de integrale opname van alle liederen van Franz Schubert. Hij doet is samen met fortepianiste Riko Fukuda en in opdracht van Stichting Schubertiade. De CD opname van de Schöne Müllerin is in het voorjaar van 2019 verschenen. Naast het zingen is Jasper zangdocent bij het Kamper Boys Choir en is hij artistiek coördinator van het Nederlands Kamerkoor.

Riko Fukuda

Riko Fukuda is in Tokyo geboren en studeerde hobo aan het Toho-Gakuën Conservatorium. Pianoles kreeg ze al vanaf haar derde jaar en dat was aanvankelijk haar hoofdinstrument. In 1989 ontving ze een Nederlandse beurs om historische uitvoeringspraktijk op fortepianos te studeren bij Stanley Hoogland aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag. Inmiddels heeft ze naam gemaakt als solist en kamermuziekspeler en treedt ze regelmatig op.

Vanwege de samenwerking met haar man Edwin Beunk, verzamelaar en restaurator van historische pianos, is ze constant in de gelegenheid om op verscheidene fortepianos uit de negentiende eeuw te spelen. Ze bracht meerdere opnames uit: piano solowerken van Dussek en Pinto werden vanwege haar uitstekende techniek en interpretatie door pers en publiek hoog geprezen.

Met der Kölner Akademie o.l.v. Michael Alexander Willens bracht ze een aantal opnames uit: het pianoconcert van Sigismund Neukomm en het pianoconcert op. 32 van Anton Eberl. Onlangs kwam het concert voor twee pianos van dezelfde componist op. 45 uit. Met haar eigen Nepomuk Fortepiano Quintet zijn er vier cds op haar naam geschreven: naast het bekende Forellenquintett van Schubert zijn er pianokwintetten met dezelfde bezetting o.a. van Hummel, Onslow en Ries uitgebracht.

Maak hier uw donatie over

Bedrag €*