regenboog
WELKOM IN DE LEBUINUSKERK
kerkbalans2021 (2)
GEEF VANDAAG,
VOOR DE KERK VAN MORGEN
Kerkdienst
ER WORDT GEKERKT IN DE LEBUINUSKERK
concerten_slide
CONCERTEN IN DE LEBUINUSKERK
421A1753
HUUR DE LEBUINUSKERK
Vorige
Vorige
Volgende
Volgende

19:00 uur: Concert met Duo a Pizzico, Noortje Vredeveld (gitaar) en Ferdinand Binnendijk (mandoline)

21 augustus 2020

De Stichting Lebuinusconcerten organiseert tijdens de Covid-19 pandemie iedere vrijdagavond van 19:00 tot 19:30 uur lezingen en concerten. Vanaf juli zijn de concerten ook weer in de Lebuinuskerk coronaproof te bezoeken door maximaal 100 personen. De concerten worden tevens live uitgezonden via deze website.

Op 21 augustus speelt Duo a Pizzico met Noortje Vredeveld (gitaar) en Ferdinand Binnendijk (mandoline) voor u.

Stichting Lebuinusconcerten grijpt de concerten ook aan om lokale musici financieel te ondersteunen. Bezoekers vragen wij om een vrije gift en online luisteraars kunnen een gift overmaken via het donatieformulier hiernaast of rechtstreeks op het rekeningnummer NL97 RABO 0377 7037 96 t.a.v. Stichting Lebuinusconcerten onder vermelding van ondersteuning lokale musici. Kirstin: “Veel musici hebben geen inkomsten meer, wij willen vanuit de Stichting graag een bijdrage leveren om deze vakgenoten te ondersteunen.”

Wij zien u graag online of in de Lebuinuskerk bij dit concert.

Organisator: Stichting Lebuinusconcerten

Maak hier uw donatie over

Naam

E-mailadres

Project

Bedrag €*Ferdinand Binnendijk (1991) rondde in 2016 succesvol zijn masteropleiding mandoline en liuto cantabile af aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Al vanaf zijn eerste mandolinelessen, op vierjarige leeftijd, was Alex Timmerman zijn docent, net als op het conservatorium. Hij bespeelt een 5-bis solistenmodel mandoline van Luigi Embergher, een bouwer die actief was in de ‘gouden eeuw’ van de mandoline, en garant staat voor absolute topkwaliteit. Dit is mogelijk gemaakt door Stichting Eigen Muziekinstrument.

Tijdens zijn studie nam hij met veel succes deel aan verschillende concoursen, zoals het Prinses Christina Concours (1ste prijs), het Grachtenfestival Conservatorium concours (publieksprijs, samen met Laurens de Man, piano), en het Tristan Keuris Kamermuziekconcours (1ste prijs, samen met Suzanne Zijderveld, harp). Hiermee laat hij zien dat de mandoline, naast de meer gevestigde en bekende instrumenten, een prominente plek verdient in het hedendaagse klassieke-muziekspectrum.

Kamermuziek heeft altijd de hoofdrol gespeeld in zijn beroepspraktijk. Van 2018-2019 was hij lid van het Nieuw Ensemble, en is zodoende gespecialiseerd in het vertolken van mandolinepartijen in moderne kamer- en orkestmuziek. Orkesten en ensembles in binnen- en buitenland maken geregeld van zijn diensten gebruik.

Meer traditionele ensembles vormt hij met harpiste Suzanne Zijderveld en gitariste Noortje Vredeveld. Sinds 2019 is hij lid van professioneel mandoline kamerorkest Chordophonia, gevestigd in Duitsland.

In het verleden heeft hij samengewerkt met verscheidene musici en ensembles, onder meer Holland Baroque Society, Sytse Buwalda, Schneemann&Co, het Chimaera Trio en diverse laureaten van het Prinses Christina Concours, en nam deel aan concertreizen naar de VS, Canada, Cuba, Azerbeidzjan, Griekenland, Italië en Noorwegen.

Noortje Vredeveld (1993) rondde in 2015 haar bachelor Klassiek Gitaar cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Aan ditzelfde conservatorium behaalde zij in 2017 haar masterdiploma met een zeer goed (9). Daarnaast kreeg Noortje in 2016 de prijs voor beste Nederlandse deelnemer aan het internationaal gitaarconcours Twente. Ze studeerde bij de gerenommeerde gitaristen Johannes Möller en Lex Eisenhardt. Daarnaast volgde ze diverse masterclasses van o.a. GFA winnaar Judicaël Perroy, Grammy winnaar Jason Vieaux en flamencogitarist Eric Vaarzon Morel.

Noortje speelt als solist op diverse podia en festivals door het hele land. Daarnaast is zij actief als kamermusicus in verschillende ensembles. Ook heeft Noortje meegewerkt aan bijzondere muziekprojecten op bijvoorbeeld de Intensive Care.

©Eerde Bruining
©Eerde Bruining
©Eerde Bruining