GEEF VANDAAG,
VOOR DE KERK VAN MORGEN

19:00 uur: Concert door Lotte Pen, saxofonist – ONLINE

29 mei 2020

De Stichting Lebuinusconcerten organiseert tijdens de Covid 19 pandemie iedere vrijdagavond om 19:00 uur lezingen en concerten die live worden uitgezonden. Kirstin Gramlich, cantor-organist van de Lebuinuskerk: “De afgelopen concerten waren erg succesvol. We krijgen veel enthousiaste reacties van luisteraars, dat stimuleert ons om deze concertreeks een vervolg te geven.”

Op 29 mei speelt Lotte Pen voor ons. Zij staat voor een nieuwe generatie klassieke musici.

Lotte speelde in concertzalen in Tokio, Sint Petersburg, Jakarta en New York. Voordat ze met een aantal bands en projecten meedeed, volgde ze een klassieke conservatoriumopleiding die ze als bijzonder inspirerend beschouwt – ‘zeker als je het over componisten als Steve Reich, Debussy of David Lang hebt’ – maar ook als beperkend.

‘Wat ik leerde van pop is de vrijheid die je daar kunt omarmen, dat je niet de verantwoordelijkheid hebt om te voldoen aan de ongeschreven wetten van klassiek.’

Lotte Pen werd geselecteerd als beste producer uit Oost-Nederland voor Nieuw Elektronische Waar 2018 en haar track “Tabernacle” werd opgepikt door een Italiaanse documentairemaker die het gebruikt als soundtrack. Lotte componeerde muziek voor o.a. jeugddansgezelschap De Stilte en het Tuinfeest-Literair Festival te Deventer. Op Spotify trekt haar muziek wereldwijd honderdduizenden luisteraars per maand.

De Stichting grijpt de concerten ook aan om lokale musici financieel te ondersteunen. Luisteraars kunnen een gift overmaken op het rekeningnummer NL97 RABO 0377 7037 96 t.a.v. Stichting Lebuinusconcerten onder vermelding van ondersteuning lokale musici. Kirstin: “Veel musici hebben geen inkomsten meer, wij willen vanuit de Stichting graag een bijdrage leveren om deze vakgenoten te ondersteunen.”

Zie onze website voor het volledige programma.

Alle concerten duren van 19:00 – 19:30 uur en zijn live te volgen en terug te luisteren via: via www.kerkdienstgemist.nl. Mochten de huidige corona-maatregelen langer duren, volgen er meer concerten. Die informatie is dan te vinden op www.lebuinuskerk.nl en op de Facebookpagina van de Lebuinuskerk.

Organisator: Stichting Lebuinusconcerten