DE LEBUINUSKERK IS VAN ONS ALLEMAAL

19:00 uur: Concert door Jaap Eilander, piano – ONLINE

10 juli 2020

De Stichting Lebuinusconcerten organiseert tijdens de Covid 19 pandemie iedere vrijdagavond om 19:00 uur lezingen en concerten die live worden uitgezonden. Kirstin Gramlich, cantor-organist van de Lebuinuskerk: “De afgelopen concerten waren erg succesvol. We krijgen veel enthousiaste reacties van luisteraars, dat stimuleert ons om deze concertreeks een vervolg te geven.”

Op 10 juli speelt Jaap Eilander voor ons. Jaap, winnaar van het Petrof Piano Concours, studeerde in 2009 af op hoofdvak piano aan het ArtEZ-Conservatorium van Enschede. Hiervoor volgde hij pianolessen bij o.a. Herman Riphagen en later bij Geoffrey Madge aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ook volgt hij regelmatig lessen en masterclasses bij bijvoorbeeld Mikhail Markov, Marietta Petkova, Kateriina Liimatainen, Ralph van Raat en Fred Oldenburg.

Jaap Eilander is regelmatig te horen tijdens kamermuziekconcerten en bij het begeleiden van solisten en koren. Ook het solorecital is een belangrijk onderdeel van zijn concertpraktijk. Hij trad op in o.a. het Concertgebouw Amsterdam, Paleis Soestdijk, Kasteel de Vanenburg, Kurhaus Scheveningen en verschillende concertzalen in binnen- en buitenland zoals in Anhalt-Köthen (DL), de plek waar Bach zelf werkzaam is geweest.

Bijzonder was het optreden van Jaap in 2008 tijdens de opening van het Nationaal Muziekkwartier in Enschede waarbij de toenmalige koningin Beatrix aanwezig was en het concert rechtstreeks werd uitgezonden op televisie. Begin 2012 verscheen zijn eerste solo-cd met werken van Schumann, Chopin, Liszt en Prokofiev getiteld ‘Arabeske’, gevolgd door twee Bach-albums in 2015 en 2020. Van zijn hand verschenen een aantal Bach bewerkingen voor piano die aftrek vinden in geheel Europa en daarbuiten. Als pianodocent heeft Jaap Eilander in 2013 een eigen lespraktijk in Deventer opgezet voor kwalitatief hoogstaand piano onderwijs.

Stichting Lebuinusconcerten grijpt de concerten ook aan om lokale musici financieel te ondersteunen. Luisteraars kunnen een gift overmaken via het donatieformulier hiernaast of rechtstreeks op het rekeningnummer NL97 RABO 0377 7037 96 t.a.v. Stichting Lebuinusconcerten onder vermelding van ondersteuning lokale musici. Kirstin: “Veel musici hebben geen inkomsten meer, wij willen vanuit de Stichting graag een bijdrage leveren om deze vakgenoten te ondersteunen.”

Zie onze website voor het volledige programma.

Alle concerten duren van 19:00 – 19:30 uur en zijn live te volgen en terug te luisteren op onze website.

Organisator: Stichting Lebuinusconcerten

Maak hier uw donatie over

Bedrag €*