regenboog
WELKOM IN DE LEBUINUSKERK
kerkbalans2021 (2)
GEEF VANDAAG,
VOOR DE KERK VAN MORGEN
Kerkdienst
ER WORDT GEKERKT IN DE LEBUINUSKERK
concerten_slide
CONCERTEN IN DE LEBUINUSKERK
421A1753
HUUR DE LEBUINUSKERK
Vorige
Vorige
Volgende
Volgende

19:00 uur: Concert door Duo Puur – harp en fluit – ONLINE

5 juni 2020

De Stichting Lebuinusconcerten organiseert tijdens de Covid 19 pandemie iedere vrijdagavond om 19:00 uur lezingen en concerten die live worden uitgezonden. Kirstin Gramlich, cantor-organist van de Lebuinuskerk: “De afgelopen concerten waren erg succesvol. We krijgen veel enthousiaste reacties van luisteraars, dat stimuleert ons om deze concertreeks een vervolg te geven.”

Op 5 juni spelelt Duo Puur voor ons. Duo Puur is een kamermuziekduo dat bestaat uit fluitiste Petra van den Dolder en harpiste Annegreet Rouw. Zij ontmoetten elkaar op het conservatorium en treden sinds 2006 samen op. Voor de combinatie van fluit en harp – een klassieke samenklank die prachtig uit de verf komt – zijn veel composities geschreven. Daarnaast schrijven Petra en Annegreet zelf stukken voor andere instrumenten om, zodat zij die kunnen uitvoeren.

Het programma van Duo Puur bestaat uit klassieke muziek van bekende en minder bekende componisten van de achttiende eeuw tot nu. Elk stuk wordt ingeleid met enkele wetenswaardigheden over de componist en vaak ook een persoonlijke anekdote. Duo Puur neemt u mee in de wereld van de klassieke muziek zoals u die nog niet kende.

Zie voor meer informatie: www.duopuur.nl

Stichting Lebuinusconcerten grijpt de concerten ook aan om lokale musici financieel te ondersteunen. Luisteraars kunnen een gift overmaken via het donatieformulier hiernaast of rechtstreeks op het rekeningnummer NL97 RABO 0377 7037 96 t.a.v. Stichting Lebuinusconcerten onder vermelding van ondersteuning lokale musici. Kirstin: “Veel musici hebben geen inkomsten meer, wij willen vanuit de Stichting graag een bijdrage leveren om deze vakgenoten te ondersteunen.”

Alle concerten duren van 19:00 – 19:30 uur en zijn live te volgen en terug te luisteren via onze website

Organisator: Stichting Lebuinusconcerten

MAAK HIER UW DONATIE OVER

Naam

E-mailadres

Project

Bedrag €*Petra van den Dolder – fluit

Petra van den Dolder studeerde Onderwijskunde toen zij via een minor de kans kreeg om lessen te volgen aan het conservatorium. Docent Hans Nijman stimuleerde haar om toelating te doen en dat deed ze.

Tijdens en na haar studie heeft Petra lessen gevolgd van veel gerenommeerde fluitisten. Ze bijt zich graag vast in een stuk om het perfect te leren spelen, waardoor haar technische vaardigheden op hoog niveau zijn. Nu volgt ze lessen bij Egbert Jan Louwerse, hoofdvakdocent fluit aan het conservatorium in Groningen, die haar juist leert om niet te focussen op techniek. “Het gaat in de muziek om het vertellen van een verhaal en om mijn interpretatie van dat verhaal. Dat kan iemand mooi of niet mooi vinden, maar er is geen sprake van goed of fout. Dankzij dat inzicht kan ik veel vrijer spelen.”

Petra heeft meerdere jaren gespeeld bij het Studenten Harmonie Orkest Twente en heeft ervaring opgedaan bij verschillende (project)orkesten, waaronder het Nederlands Studenten Orkest, koor en orkest I Romantici en het professionele begeleidingsorkest Van Wassenaer Consort. Met genoemde orkesten heeft ze tournees gemaakt naar onder andere Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Slovenië, Finland en Portugal.

Duo Puur is een van de twee kamermuziekduo’s waar Petra deel van uitmaakt. Het andere is Duo Komari, samen met pianiste Alma Grooters.

Petra’s favoriet: Sonata per flauto e arpa van Willem de Vries Robbé. “Dit stuk staat symbool voor Duo Puur. We speelden het al bij ons eerste concert in 2006 en het komt steeds weer terug. Omdat wij groeien als muzikanten en als duo, begrijpen we het stuk meer en spelen we het beter. In dit stuk is onze ontwikkeling zichtbaar.”

Annegreet Rouw – harp

Annegreet Rouw houdt al haar hele leven van muziek en speelt sinds haar vroege jeugd harp. Haar harpdocente Liedewei Spruit gaf haar het advies om zich op een conservatoriumopleiding te oriënteren. Zodra ze werd aangenomen ging ze er vol voor, en dat doet ze nog steeds.

Naast de conservatoriumlessen volgde Annegreet masterclasses bij bekende harpdocenten uit binnen- en buitenland. Van 2012-2014 volgde Annegreet lessen bij Han-An Liu, een harpdocente aan de Musikschule für Musik und Tanz in Keulen. “Zij leerde mij technisch nog beter te spelen en muziek intenser en bewuster te beleven.”
In 2004 haalde Annegreet de finale van het 4e Nederlands Harpconcours, waar zij de tweede prijs kreeg in de categorie Kleine harp.

Annegreet speelt op projectbasis bij verschillende Nederlandse amateur- en professionele symfonie- en harmonieorkesten, zoals het Nederlands Symfonie Orkest, het Van Wassenaer Consort en het Hanze Orkest. Ook speelt ze begeleidingsmuziek voor koren. Daarnaast geeft ze met veel plezier harples. Om de harp meer bekendheid te geven bij jonge kinderen vertelt ze verhalen die ze ondersteunt met harpmuziek. Dit doet ze onder andere. in de centrale bibliotheek in Deventer en op basisscholen.

Naast Duo Puur vormt Annegreet samen met Ferdinand Binnendijk het harp-mandolineduo Duo Stringendo.

Annegreets favoriet: Cafe 1930 van Astor Piazzolla. “Er zitten twee mooie harpsolo’s in en er gebeurt heel veel in dit stuk; de sfeer verandert om de vier maten. Café 1930 zit complex in elkaar en toch luistert het heel makkelijk weg, maar het verveelt nooit.”

Koororgel, ©Eerde Bruining
©Eerde Bruining
©Eerde Bruining