DE LEBUINUSKERK IS VAN ONS ALLEMAAL

19:00 uur: Concert door Dirk Overbeek, accordeonist – ONLINE

26 juni 2020

De Stichting Lebuinusconcerten organiseert tijdens de Covid 19 pandemie iedere vrijdagavond om 19:00 uur lezingen en concerten die live worden uitgezonden. Kirstin Gramlich, cantor-organist van de Lebuinuskerk: “De afgelopen concerten waren erg succesvol. We krijgen veel enthousiaste reacties van luisteraars, dat stimuleert ons om deze concertreeks een vervolg te geven.”

Op 26 juni speelt Dirk Overbeek voor ons. Dirk speelt accordeon. In alles wat hij doet laat Dirk de veelzijdigheid zien van zichzelf en zijn instrument. Zo speelt hij onder andere Nederlandstalige poëtische pop, Franse chansons en eigen composities in wisselende en niet alledaagse bezettingen. Daarnaast is hij ook regelmatig in het theater te vinden als muzikant in (muziek)theatervoorstellingen, en arrangeert en dirigeert hij ook bij tijd en wijle.

In een hokje valt Dirk niet te plaatsen, en hoe graag hij dat misschien voor de duidelijkheid wel zou willen, juist buiten de lijntjes komt hij het beste tot zijn recht.

Als duo Clazzi heeft Dirk samen met cellist Job Huiskamp de aanmoedigingsprijs gewonnen op het Prinses Christina Concours 2019. In maart 2019 won Caroline Rutten met begeleiding van Clazzi het Concours de la Chanson. In juni 2018 heeft Dirk als solist drie concerten gespeeld met Het Gelders Orkest. In januari 2016 won Dirk de 1e prijs op het Christina Concours Regio Oost in Enschede, waarna hij in april van dat jaar op de Nationale Halve Finale speelde.

Stichting Lebuinusconcerten grijpt de concerten ook aan om lokale musici financieel te ondersteunen. Luisteraars kunnen een gift overmaken via het donatieformulier hiernaast of rechtstreeks op het rekeningnummer NL97 RABO 0377 7037 96 t.a.v. Stichting Lebuinusconcerten onder vermelding van ondersteuning lokale musici. Kirstin: “Veel musici hebben geen inkomsten meer, wij willen vanuit de Stichting graag een bijdrage leveren om deze vakgenoten te ondersteunen.”

Zie onze website voor het volledige programma.

Alle concerten duren van 19:00 – 19:30 uur en zijn live te volgen en terug te luisteren op onze website.

Organisator: Stichting Lebuinusconcerten

Maak hier uw donatie over

Bedrag €*

Holtgräve orgel, ©Bert de Jong