GEEF VANDAAG,
VOOR DE KERK VAN MORGEN

15:00 – Orgelconcert met Gerben Budding

24 april 2021

Op 24 april aanstaande geeft Gerben Budding (1987) een online orgelconcert vanuit de Lebuinuskerk. Gerben is internationaal actief als concertorganist en kerkmusicus. Hij is hoofdorganist van de Goudse Sint-Janskerk en bespeelt daar het prachtige Moreau-orgel uit 1736. In Gouda is hij tevens door de gemeente aangesteld als stadsorganist. Als vesperorganist is hij daarnaast verbonden aan de Utrechtse Domkerk met het beroemde Bätz-orgel uit 1831.

Zijn brede repertoire omvat alle stijlperioden. Dit resulteert in een doordachte en verrassende programmering tijdens concerten. Gerben is een enthousiaste promotor van Nederlandse orgelmuziek. Niet alleen geeft hij veel aandacht aan moderne Nederlandse orgelmuziek, maar ook haalt hij hierbij vergeten Hollands Meesters onder het stof vandaan. In dit kader had hij een wereldprimeur met de eerste integrale cd-opname (9 cd’s) van de orgelwerken van Samuel de Lange jr., een opname die lovend werd ontvangen.

Zijn opleiding ontving hij aan het Utrechtse conservatorium. Daar behaalde hij een Bachelor- en Mastergraad Orgel met als hoofdvak Improvisatie (beide summa cum laude), een eerstegraads bevoegdheid als Kerkmusicus en een Bachelor- en Mastergraad Koordirectie (met onderscheiding).

Hij won de eerste prijs op het internationale orgelconcours ‘Agati-Tronci’ in Pistoia (Italië), de tweede prijs op het Internationaal Schnitgerconcours in Alkmaar, de Litaize-prijs op het Internationaal César Franck Concours in Haarlem en de publieksprijs op het improvisatieconcours in Dudelange (Luxemburg).

Organisator: Zaterdagmiddagconcerten Deventer
zaterdagmiddagconcertendeventer.nl

Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) (geboren te Deventer)
Ballo del Granduca, SwWV 319