GEEF VANDAAG,
VOOR DE KERK VAN MORGEN

Op verhaal komen in de Lebuinus – lezing van dr Els van Eijck van Heslinga, maritiem historicus

10 augustus 2020

Maandagmiddag 10 augustus tussen 13.30 en plm. 15.00 uur is iedereen welkom voor een bijzondere lezing. Te gast is dr. Els van Eijck van Heslinga, maritiem historicus. Els van Eijck heeft, samen met anderen, gewerkt aan het project Sailing Letters van de Koninklijke Bibliotheek: het ontsluiten van een deel van een Londens archief, waarin brieven en documenten uit schepen die door de Engelsen zijn buitgemaakt tijdens zeeslagen met de Nederlanders bewaard zijn gebleven.  Er werd daarbij een inventarisatie gemaakt van de Nederlandse brieven uit de 17e en 18e eeuw uit het archief. Een kleine vierduizend brieven zijn gedigitaliseerd en opnieuw opgeborgen als papieren erfgoed.  De lezing van Els van Eijck over ‘Brieven aan geliefden op zee’ geeft veel boeiende inkijkjes in het leven van toen. Zo schrijft een vrouw wanhopig aan haar man op zee: “Denkt Gij dat ik Van den Wint Kan Leeven?” Blijkbaar heeft ze maandenlang geen geld van haar man ontvangen. Laat u verrassen en kom op verhaal in de Lebuinus.

Aanmelding vooraf wenselijk via ds.dezwart@lebuinuskerk.nl  Ingang onder de toren. Toegang gratis, maar vrijwillige bijdrage welkom.